Catering



Cateringbuffé för alla tillfällen med närproducerat mat från Oliv-o-mat i uppsala. Litet eller stort kalas, på jobbet eller i hemmet. Vi hjälper dig gärna med catering av både buffeer och fasta menyer. Det ända som krävs är att beställningen är för minst 10 personer.

Ring 018-695010 eller maila till oss och berätta vilka önskemål du har; mat, dukning, dryckesförslag, personal etc.

Bokning/ Avbokning: (Bufféer, a la carte)

Bokning bör ske minst fem arbetsdagar före tillställning. Minst tio personer. Ändring av antal kan ske till tre dagar före tillställning. Om avbokning inte sker minst tre arbetsdagar före tillställning kan kostnader för arbetstid samt inköp av råvaror komma att debiteras.

Leveranser: Bufféer/ A la carte

Leveranskostnad tillkommer.

150 kr inom Uppsala

350 kr utanför Uppsala

500 kr Stockholms trakten





A la carte


Förrätter

Västerbottenostpaj serveras med gräddfil, rödlök och sikrom.

59kr/ p.p

Jordärtskockssoppa serveras med pancetta, brödkrutonger samt tryffelolja  

65kr/ p.p

Parmaskinka i tunna skivor serveras med en sallad av melon, gurka och rödlök samt citronolja.

68kr/ p.p

Kalvtartar smaksatt med tryffel, vitlök och färska kryddor. 

79kr/ p.p

Lax cheesecace på 2 sorters lax (Gravad & Röktlax) toppad med löjrom & dill serveras med avokadokräm smaksatt med vanilj.

69kr/ p.p

Tartar på hälleflundra och lax serveras med chili- och citronolja.

69kr/ p.p

Pilgrimsmussla marinerad med limé- och chili serveras med avokadokräm på solrosbröd.

75 kr/ p.p

Skaldjurscocktail med limé, chili, färsk koriander och morotsjuice.

81 kr/ p.p

Varmrätter

Kalv Wallenbergare serveras med blomkålspuré, råröda lingon samt sås av rödvin.

119kr/ p.p

Örtmarinerat kycklingbröst serveras med ricotta fylld canneloni samt tomatsås.

165kr/ p.p

Fläskfilé rullad i tre sorters peppar serveras med tryffelsås och potatisgratäng.

175kr/ p.p

Oxfilé serveras med fondantpotatis, kompott på körsbärstomater och skogssvamp samt konjaksås smaksatt med soltorkade tomater.

215kr/ p.p

Kryddstekt hjortfilé serveras med jordärtskocka, glaserade morötter och mandelpotatispuré samt madeirasås.

245kr/ p.p

Olivomat´s Paella (kyckling, räkor, musslor, kräftstjärtar) serveras med citruskräm.

119 kr/ p.p

Varmrökt laxbit serveras med ljummen sallad på primörer, risotto samt sås av färska kryddor.

169 kr/ p.p

Gösfilé serveras med ragu på svamp och lök samt potatispuré smaksatt med sidfläsk.

179 kr/ p.p

Abbore balloutin fylld med kräftor serveras med ost- och krondillsås samt örtkryddat potatispuré.

185 kr/ p.p

Rödtunga serveras med tryffel morötter, rucolasmörsås och sellerikräm.

210 kr/ p.p

Dessert

Mörkchokladtarte serveras med färskt hallon samt apelsinkräm.

65kr/ p.p

Vitchokladmousse serveras med hjortron buljong.

65kr/ p.p

Jordgubbs cheesecake.

65kr/ p.p

Olivomat´s Hallontiramisu.

65kr/ p.p

Pannacotta med yoghurt och vanilj serveras med citrus marinerade bär.

65kr/ p.p


Bufféer


Medelhavet

Limé & chilimarinerad pilgrimsmussla på mörkbröd med avokadokräm 
Små pajer med mozzarella, chévre och primörer 
Blandade chakuterier med färsk fikon
Risoni med kalamataoliver, rostad paprika och körsbärstomat 
Kalvrostbiff med parmesanost och salsa verde
Rostadpaprikakräm, Fåroströra smaksatt med grön jalapeno 
Blandsallad med färska örter, morötter och rostade pumpakärnor
Marinerade kronärtshjärtan. Hembakad bondbröd. 
195 kr/ p.p

    Jorden runt

    Tortilla fylld med primörer, körsbärstomater och getostkräm
    Nya Zeeländska musslor i sitt skal med smak och doft av citron och dill
    Tariyakimarinerade kycklingspett med rostade sesamfrön 
    Kräftcheesecace toppad med löjrom och dill
    Ugnsrostad sötpotatis med russin och tryffelhonung 
    Plocksallad med krutonger och grovriven parmesanost
    Vitlöksdoftande guacamole 
    Tiramisú 
    Lantbröd med färskost
    205 kr/p.p

      Svensk buffé

      Rökta laxrullar fyllda med pepparrot och färskost 
      Kalvrostbiff med rosmarin i tunna skivor 
      Skagentårta på kavring toppad med löjrom och dill
      Tunnbrödstubbar med röktren, syrliga primörer och pepparrot 
      Potatissallad med kaprisbär, paprika och rödlök
      Västerbottenostpaj 
      Kvibile gräddädel, Hjortronkräm, Örtkräm 
      Spisknäcke med vispsmör
      215 kr/p.p

        Orientalisk buffé

        Couscous med spiskummin, koriander och limé
        Små tonfiskspett
        Sallad med morötter, borlottibönor, färsk mynta och citron
        Rosastekt lammrostbiff med sardeller och basilika
        Vinbladsdolmar med fåroströra smaksatt med grön jalapeno 
        Pitabröd med getost, zucchini och rostad paprika
        Mixad grönsallad med pinjenötter granatäpple
        Hoummus
        Bröd smaksatt med oliver
        Apelsinpannacotta
        229 kr/p.p

        Mingel

        Mozzarella och körsbärstomatspett på rucolabädd
        Tunnbrödstubbar med lax dillmarinerad gurka och citronkräm
        Små fläskfiléspett med äpple och paprikasalsa
        Musslor i sitt skal med smak och doft av citron, chili och vitlök
        Crostini med tryffelkräm och parmaskinka 
        Grissini, Mangokräm
        Bröd och smör
        175 kr/p.p

        Nyår

        Tunnbrödsrulle med knaprigsallad, grillad zucchini och fetaost 
        Kycklingbröstskivor på crostini toppad med getostkräm och körsbärstomater
        Liten hummercocktail med mango, citron och färsk koriander
        Små oxfiléspett med smak och doft av chili, citron och vitlök
        Varmrökt laxbit kryddad med tre sorters peppar
        Ugnsbakad mandelpotatis med grillad sparris, morötter och tryffelhonung
        Rädis- och fänkålsallad
        Löjromskräm
        Mörkbröd med färskost
        Vitchokladmousse med hjortronbuljong
        360 kr/ p.p

          Midvinter

          Bulgursallad med grillad sparris, zucchini och fårost
          Gremolatamarinerat kycklingbröst
          Citron och basilikagravad lax
          Wrap med rostbiff, syrliga primörer och pepparrot
          Limémarinerade räkor med chili, paprika och koriander
          Risoni med kalamataoliver, rostad paprika och körsbärstomat 
          Avokadokräm smaksatt med vanilj, Örtkräm
          Fullkornsbröd och spisknäcke
          Gorgonzola med kex och fikonmarmelad 
          189 kr/ p.p

            Vår

            Laxcarpaccio på salladsbädd och apelsin
            Marinerat kycklingbröst med färskpotatissallad
            Limé- och chilimarinerad pilgrimsmussla med avokadokräm på solrosbröd
            Crostini med pepparsalami, mozzarellaost och pesto
            Sallad på grillade primörer, tryffelhonung samt gräddädel 
            Mango- och paprikasalsa, Parmesankräm 
            Marinerade kronärtskockshjärtan
            Hembakad bröd med färskost
            180 kr/p.p

              Studenten

              Melon- och kräftsallad med citron och örtolja
              Parmarullar fyllda med äppeltzatziki 
              Potatis och gurksallad smaksatt med kummin
              Laxspett med koriandersalsa
              Wrap med grillade grönsaker och fetaost
              Kycklingbröstskivor på crostini med tryffelricotta och färsk timjan
              Grönsallad med rucola, morötter och apelsin
              Olivbröd med färskost. Örtkräm
              Vaniljpannacotta med citrusbär
              190 kr/p.p

              Höst

              Gnoccipasta med grillade höstprimörer, fårost och tryffel
              Varmrökt laxbit med grillad sparris och hyvlad parmesan
              Kalkonbröst i tunnaskivor med örtkräm
              Crostini med havskräftstjärtar på bädd av mild kycklingleverpastej
              Små pajer med kantareller och chévreost
              Sallad på färskafikon, mozzarella, tryffelhonung och parmaskinka 
              Äpple och paprikasalsa, Rostadpaprikakräm 
              Mörkbröd och spisknäcke
              Briéost med hjortron
              195 kr/p.p